Cleane Kleren klopt aan bij minister Peeters

Meer dan 45.000 mensen hebben de campagne gesteund: in scholen, op de bedrijfsvloer, op sportevenementen. Leden van onze campagnepartners hebben massaal gesport en zo meer dan 70 miljoen kilocalorieën verbrand. Er is zóveel gewandeld dat we vanuit België tot in de kledingfabrieken in Bangladesh zouden geraakt zijn.

Maar de bedrijven doen niet voldoende mee…
Daarom hebben we aangeklopt bij Kris Peeters, huidig minister van Werk en één van de kopmannen voor de komende Europese verkiezingen. We verwachten bindende regels die kledingbedrijven verplichten de mensenrechten te respecteren. Als consument moet je de garantie krijgen dat je kleding die je koopt ethisch geproduceerd is. Uren op internet zoeken om uit te vissen welke merken verantwoord omgaan met hun kledingarbeiders hoort niet de standaard te zijn.

Een aantal Belgische bedrijven doen het echt goed. Zij zijn zelf vragende partij om de lat hoger te leggen. Daarom vraagt #cleanekleren: ondersteun deze voorbeeldige bedrijven met gepaste wetgeving en stimuleer ook al de anderen om ethisch te produceren.

TEKEN DE PETITIE

Help kledingarbeiders aan een leefbaar loon en een veilige werkplaats door onze petitie te tekenen. Zo trekken we samen sportmerken over de streep om schone kleren te produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *