Wat u zelf kan doen

Duurzame tips

Duurzame keuzes maakt u niet enkel door te kiezen voor labels en bedrijven die ethische of ecologische ambities hebben. Duurzame keuzes kan u elke dag zelf maken.  Daarom geven we u graag enkele tips mee.

Was uw textiel op 30 graden.

Gebruik zo min mogelijk uw droogkast, dit kost veel energie. Kleren kan u ook prima laten drogen aan het  rek of in het zonnetje. Ga op zoek naar alternatieve wasmiddelen die minder schadelijk zijn voor het milieu, één van onze favorieten: https://www.seepje.be/.

Kies een lichte kleur. 

De originele kleur van katoen zorgt voor een ecru tint. Deze kleur is dan ook het minst schadelijk voor het milieu. Voor alle andere kleuren dient de katoen geverfd te worden. Deze kleuring gebeurt op chemische wijze en vraagt veel water. En water is een kostbaar goed, hoe langer hoe meer.

ACP Duurzame tips
ACP Duurzame kledij bedrukken
ACP Duurzame tips
ACP Duurzame kledij bedrukken
ACP Duurzame kledij
ACP Duurzame kledij

Ga voor een tijdloos design.

Werk minder met jaartallen of specifieke personalisatie. Hierdoor kan u het textiel gebruiken op de verschillende activiteiten van uw bedrijf of vereniging.

Gooi zo weinig mogelijk textiel weg.

Wij zijn voorstanders van het circulaire gedachtegoed (meer informatie: https://www.close-the-loop.be/en). Investeer van bij de start in kwaliteitsvolle kledij die jaren mee kan. Of start een tweedehandswinkel zodat de kledij in circulatie kan blijven onder uw medewerkers of leden

Koop bewust.

Stoffen als linnen of hennep zijn ecologischer dan katoen. Kies voor kleding met een duurzaam label zoals GOTS. Draag je kleren zo lang mogelijk. Goedkope kleding is meestal niet duurzaam geproduceerd en gaat vaak minder lang mee.

ACP borduurt en bedrukt duurzame kledij voor uw organisatie.

ACP is aangesloten bij The Shift, het Belgisch netwerk rond Sustainability

Contact

ACP BV
K. Suykensstraat 79
2880 Bornem
BTW: BE 749 589 076

Copyright 2021 ACP Info

Website door Olivier De Borger

Locatie foto’s: whatacactus.be